donderdag 26 januari 2023

CONTROLE OP WANPRAKTIJKEN, PLAGIAAT EN OPLICHTING TIJDENS ONLINE EXAMENS

NEBOSH heeft een strikte en rigoureuze aanpak van wanpraktijken, plagiaat en oplichting. Dit zorgt voor eerlijkheid voor al onze studenten en biedt geruststelling voor de organisaties die onze kwalificatiehouders in dienst hebben.

Tijdens een openboekexamen mag u niet samenspannen of antwoorden delen met andere studenten. Al het werk dat u indient, moet uitsluitend van uzelf zijn.

Hoe we wanpraktijken voorkomen

Om wanpraktijken af te schrikken en op te sporen maakt NEBOSH gebruik van een breed scala aan technieken. Deze omvatten:

  • Het ontwerp van de beoordeling - slagen vereist toepassing van leren op een onbekend scenario. Het kopiĆ«ren en plakken van informatie uit boeken of online hebben geen betrekking op de vragen die in dit open boek examen worden gesteld.
  • Eigen werkverklaring - u wordt gevraagd akkoord te gaan met een 'eigen werkverklaring' bij het indienen van uw examen.
  • Getrainde examinatoren - NEBOSH-examinatoren krijgen op maat gemaakte training en onderzoeken elke inzending op plagiaat en oplichting.
  • Toegewijd ethisch praktijkteam - we hebben een team van experts in dienst dat zich toelegt op het identificeren en onderzoeken van wanpraktijken.
  • Plagiaatcheckers - We gebruiken plagiaatsoftware om wanpraktijken op te sporen, inclusief overeenkomsten tussen groepen.
  • Afsluitende interviews - elke leerling moet een afsluitend interview met zijn leerpartner bijwonen. Meer informatie vindt u hieronder.
Afsluitende interviews

De interviews worden niet beoordeeld en zal NEBOSH uw resultaten niet publiceren als u niet aanwezig bent. Het afsluitende interview is een belangrijk onderdeel van onze aanpak van wanpraktijken en omvat meerdere stappen:

Leerpartners krijgen een lijst met interview vragen die op maat zijn gemaakt voor het examen en zijn ontworpen om te controleren of u de onderliggende kennis en het begrip achter uw antwoorden heeft. Leerpartners stellen de vragen in een willekeurige volgorde, zodat niet elke leerling dezelfde combinatie van vragen krijgt; dit voorkomt dat leerlingen de vragen kunnen voorspellen of anderen kunnen coachen. Learning Partners vullen een afsluitend interview recordblad in voor elke leerling.

NEBOSH specificeert dat de interviewer een NEBOSH General Certificate (of gelijkwaardig) of ten minste drie jaar ervaring in de gezondheids- en veiligheidsindustrie moet hebben. Voorafgaand aan het interview zullen ze uw examenpapier beoordelen, zodat ze indien nodig meer gedetailleerde vragen kunnen stellen.

Tijdens het interview moet u:

  • Je identificatie tonen om te controleren of je bent wie je zegt dat je bent. Dit is hetzelfde als een surveillerend onderzoek.
  • De kamer laten zien waarin je je bevindt om er zeker van te zijn dat je alleen bent.
  • De examenvragen beantwoorden. Als je de antwoorden niet zelf hebt geschreven, zal het moeilijk zijn om de vragen te beantwoorden.

Om ervoor te zorgen dat de afsluitende interviews correct worden uitgevoerd, observeert NEBOSH in stilte een gerichte selectie van interviews EN onderzoekt het afsluiten van interview recordbladen. Als een Learning Partner of NEBOSH op enig moment wanpraktijken vermoedt, zullen we dit verder onderzoeken.

NEBOSH Wanpraktijken Beleid

Zorg ervoor dat u het wanpraktijkenbeleid en de digitale beoordelingsbronnen van tevoren leest en begrijpt - deze bevatten uitgebreide informatie over het gedrag dat we van onze studenten en leerpartners verwachten en de disciplinaire sancties voor het niet naleven ervan.

Ons driemaandelijkse Ethical Practice Report geeft een overzicht van recente gevallen van wanpraktijken en de opgelegde straffen: NEBOSH Ethical Practice Report.

Meld wanpraktijken aan NEBOSH

Als u wanpraktijken vermoedt, meld dit dan aan ons via e-mail op postassessment@nebosh.org.uk. We nemen wanpraktijken zeer serieus en volgen alle beschuldigingen op die bij ons naar voren zijn gebracht.Geen opmerkingen:

Een reactie posten