woensdag 3 mei 2023

Veiligheidsland - NL.Safety Expo

 


Mede naar voorbeeld van het Provinciaal Veiligheidsinstituut PVI te Antwerpen presenteren wij de beoogde belevingsobjecten van de NL.SAFETY-EXPO van de Stichting Nederlands Veiligheidsinstituut.-NLVI 

UNIEKE GELEGENHEID VOOR LEVERANCIERS

Bij inschrijving kunnen bedrijven en organisaties deelnemen aan de NL.Safety Expo. Een mooie gelegenheid om je producten te presenteren op een unieke locatie, welke dagelijks is geopend en toegankelijk is voor iedereen. 

Wordt partner van de permanente beurs-/expositie NL.SAFETY-EXPO. Per object slechts één leverancier mogelijk, dus wees er snel bij 

Geef aan welk product je wil presenteren. Stuur je voorkeur zo mogelijk met foto / brochure en beschrijving naar info@nlvi.nl

PBM’s / Handgereedschap / Trillingen

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) zijn bestemd om degene die ze draagt een passende bescherming te bieden tegen gevaren bij bepaalde werkactiviteiten.
Maak kennis met de verschillende soorten werkhandschoenen, veiligheidsschoenen, gehoorbescherming, stofmaskers, veiligheidsbrillen, …wat zijn de beperkingen en hoe maken we de juiste keuze? 

Handgereedschappen worden te pas en te onpas gebruikt. Daarom is het risico op een ongeval vrij groot. Samen onderzoeken we specifieke risico’s zoals trillingen, vonken, het stukspringen van boor- of slijpgereedschap enz. Bijzondere aandacht gaat naar ergonomie en de keuze van het juiste materiaal.

Trillingen vormen een nog weinig bekend risico. Aan de hand van proefjes, demo’s en filmpjes leer je wat mechanische trillingen zijn, hoe ze ons lichaam binnenkomen en welke schade ze daar kunnen aanrichten. Uiteraard ligt de nadruk op het vermijden van schade.

Brand en gevaarlijke stoffen

Wanneer en hoe ontstaat brand? Wat is het vlampunt en zelfontbrandingstemperatuur? Is aardgas zwaarder dan lucht en waarom moeten we dat weten? Wat zijn explosiegrenzen en kan bloemsuiker ontploffen? Deze presentatie zit vol praktische experimenten en ontdek je het antwoord op al deze vragen.

Welke gevaarlijke stoffen (her)ken jij in je omgeving? Je zal misschien schrikken, het zijn er best veel. Hoe kom je te weten hoe je met die producten moet omgaan? Waar moet je op letten bij het lezen van het etiket? Deze presentatie zit boordevol praktische voorbeelden, ook over minder bekende stoffen zoals solvents, CO en asbest.

Geluid

      Wat is geluid? Wat zijn decibels? Wat is Tinnitus? Hoe werken je oren en wanneer belast je ze te veel? Hoe kan je lawaai bestrijden en wat gebeurt er met je oren als je dat niet doet? Van oordopjes tot mp3-spelers, van discotheek tot betonmolen. Wij laten het allemaal horen en voelen!

Elektriciteit

      Elektriciteit is onzichtbaar, maar met duidelijke proefjes krijg je het toch te zien. Meer nog, we laten je het zelfs voelen... op een veilige manier uiteraard!        Onze trainer geeft ook meer inzicht over de terminologie, risico’s, beschermingsmaatregelen en reglementaire aspecten.

Ergonomie

Nek-, schouder- en rugklachten kunnen het gevolg zijn van een verkeerde werkhouding. Oorsuizen en hoofdpijn zijn mogelijk te wijten aan een lawaaiige omgeving of onaangepaste verlichting. Voorkomen is ook hier beter dan genezen. Naargelang de interesse van de groep, kunnen onze trainers focussen op thema's zoals:
• hef- en tiltechnieken
• ergonomie op kantoor
• de houding bij het klussen in huis
• verlichting
• lawaai
• klimaat

     Werken op hoogte

Werken op hoogte is één van de meest risicovolle werkzaamheden. Vallen van hoogte veroorzaakt veelal ernstig letsel kan leiden. Onze trainers laten zien hoe met hulpmiddelen zoals, ladders, steigers, hoogwerker en dergelijke veilig gewerkt kan worden. Wat is de juiste keuze? Hoe gebruik je het? Handige tips en wat zegt de regelgeving.  

EN NAPO



Andere ideeën zijn welkom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten